La Font Blanca serà la primera prova de la Copa del Món retransmesa per televisió

Presentació de les novetats de la Font Blanca / FONT BLANCA
Esquí de muntanya

El president de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Jaume Esteve, ha presentat avui, juntament amb els directors generals de Vallnord-Pal i Arinsal, Josep Marticella, i el de Vallnord-Arcalís, Xabier Arjona, les novetats de la pròxima edició de la Font Blanca, prova d’esquí de muntanya referent inclosa en el calendari de la Copa del Món de l’especialitat. La principal novetat és que per primera vegada una prova del circuit mundial serà retransmesa per televisió. En aquest cas serà la cursa vertical, programada a Arinsal el 28 de gener. Aquest acord entre la FAM i la ISMF (International Ski Mountaineering Federation) és per a tres anys i en els dos últims (2019 i 2020) la cursa individual s’afegirà a la vertical.

Andorra Televisió serà l’encarregada d’oferir en directe el dia 28 la vertical, que també es podrà seguir per streaming al lloc web www.fontblanca.ad. A banda d’aquesta iniciativa pionera, l’organització vol que la Font Blanca sigui un referent en el calendari de la Copa del Món i habilitarà una pantalla gegant a la zona d’arribada, en la qual es repartiran peces d’animació entre els espectadors i es realitzarà un sorteig.

Per a la cursa individual (dia 27 a Arcalís), la Font Blanca ha programat diverses accions per engrescar als espectadors com ara una pujada des de l’aparcament fins a l’Estadi Scarpa al costat del restaurant La Coma, que serà el centre neuràlgic de la prova. Tot perquè el cap de setmana del 27 i 28 de gener es converteixi en el Dia Nacional de l’Skimo, amb la intenció que sigui una festa de l’esquí de muntanya al país.

Classificació de la Park Piolets Copa d’Andorra

La Font Blanca forma part també de la Copa d’Andorra d’esquí de muntanya, que ja ha viscut les dues primeres etapes. Després de la celebració de la Nocturna del Pas de la Casa i de la 3 Fronteres MoraBanc Dynafit, la classificació sènior està liderada per Gerber Martín i per Sophie Dusautoir, amb 173 i 200 punts, respectivament. Joan Reyné i David Prades, amb 163 i 132 punts, persegueixen Martín, mentre que en noies la segona i la tercera classificades provisionals són Carol Cureau i Rebeca Moa, amb 128 i 97 punts, respectivament.

La resta de categories de la Copa d’Andorra estan encapçalades per Oriol Olm (cadet), Sergi Casabella (júnior), Ferran Teixidó (veterans), Andrea Sinfreu (cadet) i Sophie Dusautoir (veteranes).

Presentació a la seu de la FAM / FONT BLANCA

	

ET POT INTERESSAR…

X
X