Amb el patrocini

Bàner

Estudi de comportaments de vida i esportius de la Gent Gran d'Andorra

  

Estudi de la Gent Gran Andorra 2016

 

Valors Olímpics

  

Proposta OVEP (pdf)

Valors Olímpics (pdf)

 

Recerca de continguts

Productes COA

 

Pins del COA
Pins amb el nou
escut del COA,
dedicats i antics

Veure catàleg

 

Socis Olímpics

 COI    ANOC
   IOA  AOA

Fòrums de debat i opinió

 

 

Discurs del president COA PDF Imprimeix Correu electrònic
40è aniversari - Actes 40è aniversari COA - 2012
divendres, 28 de setembre de 2012 00:00

Molt Il•lustre Senyor Síndic

Molt Il•lustre Sr. Cap de Govern 

Honorable Senyora Cònsol d’Andorra la Vella

President of the European Olympic Committees

Amics tots,

Avui és per a tots nosaltres un dia molt emotiu. Sí amics meus, ho és. Aquest any celebrem els seixanta anys en que un andorrà va participar a un Jocs Olímpics. Lluís Molné i Francesc Viladomat van ésser els primers als Jocs Olímpics d’Hivern a Oslo el 1952. 

El Lluís, el Francesc i 55 més dels nostres esportistes conformen aquesta petita història de l’olimpisme andorrà. Petita en el temps i potser en la quantitat però gran, molt gran, en abnegació, esforç i compromís de tots ells amb l’esport i amb Andorra. Heu estat els nostres ambaixadors durant aquests anys i heu demostrat amb el vostre tarannà el que Andorra és com a poble: discret, acollidor, afable i compromès amb els més alts valors de solidaritat, respecte mutu... De tot cor, moltes gràcies a tots en nom d’Andorra... 

No podria seguir amb el meu parlament sense un emotiu record als tres esportistes olímpics que ens han deixat : el Francesc Viladomat, l’Esteve Tomàs i l’Esteve Dolsa, el vostre esperit olímpic està sempre amb nosaltres.

D’aquí uns minuts inaugurarem una exposició que vol, més que res, recordar la gesta d’aquests andorrans i andorranes. Sí amics meus, participar en uns Jocs Olímpics és una gran gesta esportiva. 

Tots ells del primer a l’últim es mereixen el nostre respecte i la nostra més profunda admiració i agraïment.

En nom de tots ells i per mèrits propis, avui volem retre homenatge a dos dels nostres esportistes olímpics. Es tracta del tirador Joan Tomàs i del maratonià Toni Bernadó. La seva carta de presentació és impressionant: han participat a cinc jocs olímpics. Ells ja són llegenda del nostre olimpisme i pel cas del Toni, de l’olimpisme mundial, amb la participació a cinc maratons olímpiques consecutives havent-les finalitzat. El nostre més sincer agraïment i reconeixement.

I want to thank the European Olympic Committee and its Executive Committee to have chosen our Principality to hold the 3rd annual meeting 2012. We hope that the decisions that you will take tomorrow will be very beneficial to the sport and the European Olympics. You know, you can return here when you want. You are always welcome, Andorra is your home.

 

Moltes gràcies a tots, visca l’esport i l’olimpisme, visca Andorra.

 

 

 
 

Pròxims esdeveniments

Especial OG 2012

Antoni Bernado.jpg