Amb el patrocini

Bàner

Estudi de comportaments de vida i esportius de la Gent Gran d'Andorra

  

Estudi de la Gent Gran Andorra 2016

 

Valors Olímpics

  

Proposta OVEP (pdf)

Valors Olímpics (pdf)

 

Recerca de continguts

Productes COA

 

Pins del COA
Pins amb el nou
escut del COA,
dedicats i antics

Veure catàleg

 

Socis Olímpics

 COI    ANOC
   IOA  AOA

Fòrums de debat i opinió

 

 

Discurs del Síndic General PDF Imprimeix Correu electrònic
40è aniversari - Actes 40è aniversari COA - 2012
divendres, 28 de setembre de 2012 00:00

 

Paraules del síndic general

M.I. Sr. Vicenç Mateu Zamora

M.I. Cap de Govern

Senyor president del Comitè Olímpic Europeu

Honorable Sra. Cònsol Major d’Andorra la Vella

Senyor President del Comitè Olímpic Andorrà

Senyores i Senyors,

Nois i noies, esportistes


Sovint l’atzar ens dóna sorpreses agradables. Avui és una d’aquestes ocasions. Poc podia esperar que un bon dia tingués l’oportunitat de donar-los la benvinguda a tots vostès, als atletes que heu competit en nom del nostre país als Jocs Olímpics, a la representació del millor esport d’Andorra i als qui ho han fet possible, i també als convidats del Comitè Olímpic Internacional. Voldria ben sincerament donar-vos les gràcies a tots per la vostra dedicació i èxit en la vida esportiva, perquè heu generat il·lusió i heu esdevingut exemple per a tots. Heu estat, i sou, uns magnífics ambaixadors d’Andorra, potser els primers, quan el país no tenia representació exterior.

Vosaltres sabeu, millor que ningú, que l’esperit olímpic, va més enllà de la competició. L’esperit olímpic inspira una forma de vida i també uns valors de pau, igualtat i concòrdia, uns valors i una ètica que potser no cal deixar de contemplar en aquests temps que corren. Car l’esport és moltes coses alhora: és entreteniment, és benestar personal, és salut, és esforç, és sana rivalitat, és perseverança, és voluntat de superació, és resistència a la frustració, és saber guanyar però també saber perdre, és solidaritat, és treball en equip, és camaraderia, és tot i cadascun dels valors als que podem apel·lar en vistes a una millor convivència cívica.

Em plau igualment d’adreçar-me especialment als joves, als nois i noies que ens han obsequiat amb l’espectacle esportiu per felicitar-los i per encoratjar-los. S’han plantejat un repte i l’han resolt de la millor manera. Us animo a continuar en aquest camí. Teniu bons mestres que us acompanyen i un futur que entre tots hem de fer el millor possible.

Hem de deixar constància, però, que seria impossible un acte i un espectacle com els d’avui, que seria impossible la representació de mig segle d’esport internacional al país, si no és comptés amb un conjunt de suports extens i divers. Les famílies, els clubs, les federacions, els entrenadors, els tècnics, els comuns, al Govern, els patrocinadors privats, i també els afeccionats silenciosos i anònims. Cercles de tantes persones que fan possible que en acabar la feina, en acabar les classes, en caps de setmana, se segueixi una disciplina que exigeix sacrifici, -és veritat-, però que dóna també unes enormes satisfaccions. Val a dir que són unes satisfaccions compartides i que això els atorga un valor afegit.

Senyores i Senyors,

Som davant de la Casa de la Vall, les seves pedres centenàries ens arreceren avui davant d’un temps incert. En aquest edifici, fa ja més de 40 anys, en concret el 30 d’abril de 1971, es va acordar l’aprovació del Comitè Olímpic Andorrà i els seus estatuts. En aquest edifici, casa comuna de tots els andorrans, han segut al llarg dels anys alguns dels nostres representants olímpics, en un exercici de deure cívic. Ben segur que d’altres, potser fins i tot alguns dels aquí presents, ho faran en un futur. En qualsevol cas, els valors que heu après en la pràctica esportiva us ajudaran a fer-ho, vetllant per l’interès general. En fer-ho així, també ens ajudaran a tots.

Parlar en darrer lloc però, no dóna dret a estendre’s. Així davant les dues banderes, l’andorrana i l’olímpica, recordarem una emoció que embarga tots els andorrans quan ens sentim formant part de la gran família olímpica, quan contemplem la nostra bandera i els nostres atletes desfilant i competint noblement en els jocs.

Més alt, més ràpid, més fort,

Visca Andorra!  

Moltes gràcies. 

 

 

 
 

Pròxims esdeveniments

Especial OG 2012

natacio london 2012.jpg