Joan Verdú i Marc Oliveras se sumen a Mireia Gutiérrez a la Copa del Món

Grup FAE Oficial
presentacioFAE
Esquí

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) ha presentat avui els integrants i l’estructura tècnica dels equips d’esquí alpí per a la temporada 2017-2018. El director tècnic, Carles Visa, n’ha explicat les línies mestres per a l’equip femení i els dos de masculins, que es mantenen respecte a l’any passat.
L’equip femení estarà encapçalat per Mireia Gutiérrez, que se centrarà en el calendari de la Copa del Món d’eslàlom. Un segon programa anirà dirigit cap a les especialistes en velocitat, Carmina Pallàs, Cande Moreno i Sissi Hinterreitner (ara lesionada), que afrontaran la Copa d’Europa i el Mundial júnior de velocitat i amb possibilitats d’estrenar-se en Copa del Món. En un tercer nivell, més enfocat en la formació i en les disciplines tècniques, queden Clàudia Mijares, Laura Arnabat, Zoe Ramírez i Xènia Rodríguez, que faran el circuit de curses FIS, campionats nacionals júniors i amb possibilitat de prendre part en el Mundial júnior.
Mireia Gutiérrez debutarà aquesta temporada en la Copa del Món a Levi (Finlàndia) l’11 de novembre.
L’equip masculí A, format per 9 corredors, estableix la base d’operacions a la Vall d’Aosta, en comptes de Chamonix, i tindrà com a primera espasa Joan Verdú, centrat en la Copa del Món de gegant i algunes proves de supergegant, a qui acompanyaran Marc Oliveras, que disputarà la Copa del Món de descens i supergegant. A ells, s’afegeixen Àxel Esteve i Josh Alayrach, amb presència al circuit de la Copa d’Europa de disciplines tècniques (l’Àxel pot tenir algun passatge per la Copa del Món), i Kevin Courrieu i Matías Vargas, presents a les proves de velocitat de la Copa d’Europa. Finalment l’equip A el formen tres integrants nous: Àlex Rius, Pol Suárez i Lucas López, que estaran a cavall entre el circuit FIS elit i algunes proves de la Copa d’Europa i el Mundial júnior.

Els Jocs de PyeongChang i les finals de la Copa d’Europa de casa, les grans fites del curs

L’equip masculí B, amb més presència als Alps que l’any passat quan es va prioritzar el circuit pirinenc, el formaran Xavi Salvadores, Albert Pérez, Cerni Mesa, Kim Rodríguez, Bartomeu Gabriel, Nico Castro, Xavier Cornella i Albert Torres.
L’equip A realitzarà una estada a Zinal (Suïssa) del 6 al 10 de novembre i posteriorment Marc Oliveras i Joan Verdú es desplaçaran a Estats Units i Canadà per a les primeres copes del món (Beaver Creek), mentre que la resta del grup marxarà cap a Noruega el 18 de novembre per a les primeres copes d’Europa.
Una de les cites més importants de la temporada seran els Jocs Olímpics de #PyeongChang2018, per als quals la Federació Andorrana d’Esquí ha establert uns criteris exigents de classificació (fer 30a posició en Copa del Món o 15a en Copa d’Europa). “La idea de cara als Jocs és enviar l’equip més competitiu possible i no ens preocuparem de la talla de la delegació. S’han d’assolir les mínimes”, indicava Carles Visa. L’altre objectiu de la temporada són les finals de la Copa d’Europa que organitzarà Andorra i en les quals Visa creu que “podrem aspirar a realitzar bons resultats amb l’ajuda del nostre públic i l’avantatge de córrer a casa”.
En l’àmbit tècnic l’estructura de la FAE s’ha reforçat amb el francès Claude Crétier, excorredor de l’equip de França, especialista en velocitat, amb una experiència de més de 80 curses en Copa del Món i cinquè als Jocs de Salt Lake City i Rob Davis serà el nou preparador físic.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X