Presentació Andorra 2021 / SFG

Jocs dels Petits Estats Andorra 2021

L’Assemblea General dels comitès olímpics dels Petits Estats d’Europa, celebrada a San Marino, va acceptar el 7 de maig del 2016 la candidatura d’Andorra per organitzar els Jocs de l’any 2021. Aquesta candidatura, presentada amb el vistiplau del Govern d’Andorra, va rebre la conformitat de la resta de països i cinc dies més tard el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, i el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, feien l’anunci oficial que Andorra seria la seu dels Jocs dels Petits Estats d’Europa de l’any 2021. D’aquesta manera el Principat s’avança dos anys en l’organització dels Jocs, prevista inicialment per al 2023, atès que Malta, país que havia d’acollir la cita esportiva el 2021, no pot assumir-ne la celebració a causa de les reformes que ha de dur a terme en les seves instal·lacions esportives. Seran els tercers Jocs que tindran lloc al Principat. Els primers van ser l’any 1991, i els segons el 2005.
D’acord amb el Govern, el comitè organitzador treballarà sota les premisses de racionalització de la despesa i l’organització d’un esdeveniment digne i dimensionat a la realitat d’Andorra.

Durant la celebració dels Jocs dels Petits Estats de San Marino 2017 es va reunir l’assemblea de comitès dels petits estats i, entre altres punts de l’ordre del dia, es va confirmar l’organització dels Jocs Andorra 2021 i es van aprovar els esports que integraran el programa de competicions: gimnàstica, ciclisme, karate, taekwondo, bàsquet, voleibol, atletisme, natació, tennis, judo, tennis taula i tir.

 

Josep Besolí exerceix ja com a director d’Andorra 2021

Durant l’esdeveniment celebrat a San Marino el Comitè Olímpic Andorrà, d’acord amb el Govern, va anunciar que Josep Besolí Lluelles serà el director dels Jocs dels Petits Estats Andorra 2021. Besolí té una llarga experiència en l’àmbit organitzatiu, especialment vinculat al món del motor. Besolí va portar al Principat un dels millors trofeus d’automobilisme sobre gel com és el Trofeu Andros i ha estat comissari esportiu i cap de comissaris a grans esdeveniments del món del motor com el Ral·li Dakar o el Silk Way Ral·li. A més, acumula quaranta anys vinculat al món de l’esport.
Josep Besolí ja es va desplaçar amb l’expedició andorrana que va participar en els Jocs de San Marino per conèixer de primera mà l’experiència organitzativa i de tornada a Andorra s’ha reunit amb els presidents de les Federacions esportives que integraran el programa dels Jocs, i amb els Comuns per valorar les possibles instal·lacions que acolliran els esdeveniments.

 

Presentació de l’imtage gràfica dels JPEE d’Andorra 2021

El cap de Govern, Xavier Espot, i el president del Comitè Olímpic d’Andorra, Jaume Martí, han presentat la imatge gràfica dels Jocs dels Petits Estats d’Europa que acollirà Andorra el 2021.