Cristian España i Jordi Ginesta afronten les darreres hores abans del debut en el Dakar 2018

Cristian España, en la presentació feta a Andorra / COA
Motor

El Dakar 2018 viu les darreres hores amb les verificacions administratives i tècniques abans de la sortida que tindrà lloc dissabte a Lima (Perú). Serà l’inici de la 40a edició del raid més dur del món que va néixer a l’Àfrica de la mà de Thierry Sabine i que les circumstàncies geopolítiques ha traslladat els darrers anys a Sud-amèrica. Per a celebrar els 40 anys, l’organització, amb l’expilot de motos Marc Coma de director esportiu, ha decidit buscar el más difícil todavía. Més dunes, més alçada, més etapes marató… més dificultats per als valents que any darrere any cauen rendits a l’encant d’aquesta prova. Enguany no hi faltarà la representació andorrana, liderada per Cristian España, pilot de la Federació Motociclista, que viurà el seu tercer Dakar, el primer com a pilot oficial de l’equip Gas Gas. Nova moto i màxima ambició per a l’andorrà, que estarà acompanyat a l’equip per l’espanyol Jonathan Barragán i el francès Johnny Aubert, amb Giovanni Sala de cap.

L’altre representant serà l’incombustible Jordi Ginesta, que tornarà a portar un camió de l’equip Boucou (MAN), amb Christophe Allot de copilot i Marc Dardaillon de mecànic. Ginesta afronta el seu 27è Dakar amb la intenció de fer l’assistència als diversos equips que l’han contractat i conseqüentment amb l’objectiu d’arribar a la meta de Córdoba. Darrere els bastidors, hi haurà les debutants Margot i Alexia Llobera, germanes i nebodes del gran absent per lesió Albert Llovera, i que treballaran com a ajudant d’assistència de l’Himoinsa Team, la primera i d’enginyera a l’X-Raid Team, la segona.

La representació del Principat la completen els residents Cyril Despres en cotxes  (Peugeot) i Joan Barreda (Honda), els dos amb l’objectiu de lluitar per la victòria final.

Les xifres del Dakar

El Dakar 2018 que donarà demà el tret de sortida passarà per tres països (Perú, Bolívia i l’Argentina), constarà de 14 etapes, amb cinc dies per sobre dels 3.000 metres d’altitud, i amb prop de 9.000 quilòmetres de recorregut. A la prova, que acabarà a Córdoba (Argentina) el 20 de gener, hi estan representades 54 nacionalitats.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X