Les finals de la Copa d’Europa reuniran 190 corredors de 25 països

Foto de família de la presentació de les finals de la Copa d'Europa / GRANDVALIRA
Esquí alpí

Les finals de la Copa d’Europa, que organitzarà Grandvalira entre el 12 i el 18 de març a les pistes Avet de Soldeu i ‘Àliga d’El Tarter, comptaran amb 190 corredors, provinents de 25 països, segons s’ha explicat avui en roda de premsa amb presència, entre altres autoritats, del president de la Federació Andorrana d’Esquí, Albert Coma. Les finals serviran d’últim test abans de les finals de la Copa del Món 2019, amb la disputa de vuit proves entre categoria masculina i femenina, dues de les disciplines tècniques a la pista Avet de Soldeu (eslàlom i gegant) i dues de les disciplines de velocitat a la pista Àliga d’El Tarter (súper gegant i descens).

L’exigència tècnica i organitzativa de les finals de la Copa d’Europa és pràcticament la mateixa que la d’unes finals del gran circuit blanc, exceptuant la producció televisiva. Prova d’això és l’equip de 350 voluntaris que donarà el seu suport a l’organització (200 voluntaris entre les dues pistes i 150 voluntaris fora de pistes).

Actualment, segons informa Grandvalira, els dos escenaris de competició presenten unes condicions de neu immillorables, després del treball intens de fa setmanes. L’equip tècnic estima un total de 900 hores de màquines trepitjaneu per aconseguir una superfície òptima per a una competició d’aquestes característiques. Quant a  seguretat, s’han instal·lat fins a 15 quilòmetres de xarxes de protecció al llarg de les dues pistes, i 60 persones de l’staff de l’estació participen en la preparació prèvia dels dos traçats.

Les finals de la Copa d’Europa, que Andorra acull per tercera vegada després de les celebrades els anys 2014 i 2015, comptaran amb la presència d’esquiadors andorrans.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X