Xerrada col·loqui sobre activitat física i nutrició

Esport per a tothom

La crida del Comitè Olímpic va ser eficaç. Davant un nombrós auditori l’especialista Alba Reguant va donar consells per millorar el rendiment esportiu a través d’una alimentació adequada.

No és evident que una xerrada com la d’ahir al Centre de Congressos de la capital tingui una assistència destacada, i el fet que a una de les sales annexes a l’auditori principal s’hi afegissin cadires perquè no es quedés gent dempeus en testimonia l’èxit. La xerrada de l’especialista en nutrició esportiva Alba Reguant anava dirigida bàsicament als esportistes de la base, i se’n van poder veure molts, convocats per federacions i clubs a instàncies del Comitè Olímpic Andorrà (COA) –coorganitzador juntament amb el comú–. Però  també tècnics, dirigents i esportistes absoluts, per exemple l’atleta Toni Bernadó.

 

L’exposició de Reguant no es va aturar en qüestions gaire específiques, va consistir en tot un seguit de consells i pautes perquè l’alimentació acompanyi l’esforç d’entrenar i competir, per millorar rendiment i convertir-se en una mena d’entrenament més. I en van prendre nota persones com Maria Annick, entrenadora de rugbi en categories inferiors. “He vingut per saber més sobre què hem de donar als nens durant un entrenament o en un desplaçament”, deia. Reguant insistia en la responsabilitat dels mateixos esportistes per planificar-se els à pats i hi incloïa la tasca de tècnics i pares. Insistia, entre d’altres, en una bona hidratació –“per exemple també a la neu, malgrat que se suï menys”– o l’alimentació per recuperar després de l’activitat física.

L’experta explica que no hi ha aliments prohibits ni fabulosos, i que s’ha d’aprendre a menjar amb moderació i varietat. Alerta que s’ha d’anar amb compte amb els suplements i assegura que fa falta pedagogia en aquest camp i que és bo començar des de la base. “L’alimentació és un dels factors que més tard ha entrat en el treball per millorar el rendiment esportiu, però hi influeix. Una mala alimentació et resta potencial”, conclou.

Veure galeria d’Imatges


	

ET POT INTERESSAR…

Dia Olímpic
Esport per a tothom
Esport per a tothom
Esport per a tothom
X
X