La delegació andorrana presenta la cinquena llista més nombrosa d’atletes

Liechtenstein 2011

La setmana passada es va celebrar a Liechtenstein la reunió tècnica entre les diferents delegacions que prendran part en els Jocs dels Petits Estats. A més de tractar de qüestions de logística, instal·lacions i transport, també es va incidir en l’allotjament dels participants.

Els comitès olímpics nacionals van presentar les llistes llargues d’atletes que poden prendre part en la cita, encara que es veuran reduïdes per les marques que han imposat aquests organismes com a barem de classificació. Andorra posseeix la cinquena llista més nombrosa dels nou països que hi prenen part. Hi participaran una seixantena d’atletes andorrans, encara que s’ha fet la inscripció de 85. Els que més n’hi ha apuntat és Xipre, amb 156. També superen el centenar Luxemburg (130), Islàndia (106) i Mònaco (100). Per darrere d’Andorra hi ha Liechtenstein (82), San Marino (81) i Malta (71). Montenegro, en ser la primera vegada que hi participa, té la quota reduïda a vint atletes.

Per la capacitat hotelera del país, sense grans infraestructures en aquest sentit, les delegacions es troben amb l’inconvenient d’haver-se de dividir en diferents hotels durant la seva estada. Els expedicionaris andorrans, per exemple, es troben en tres, amb l’inconvenient que això suposa.

En la trobada es va fer una visita a les instal·lacions on es disputaran les competicions, que han causat una bona impressió. “Quasi totes són les mateixes que el 1999. Les han ampliat i arreglat, així que estan força bé”, va afirmar Eva Rodríguez, cap d’expedició andorrana.

L’únic dubte que es presenta és en el tennis. Els partits es disputaran en terra batuda, en unes pistes que estan condicionant. Si fa bon temps no serà cap problema, però en el cas de pluja la competició es disputarà sota cobert, amb una superfície una mica especial. “És una espècie de moqueta on la pilota bota d’una manera una mica estranya”, cosa que complica el joc.

Les grans distàncies entre les diferents seus obligaran a fer el transport en autobús. “Per anar a tot arreu es necessitarà transport. Aquella facilitat de moure’t a peu per tot arreu no la tindrem”, com ha passat en altres edicions.


	

ET POT INTERESSAR…

Liechtenstein 2011
Liechtenstein 2011
Liechtenstein 2011
Liechtenstein 2011
X
X