La Font Blanca espera prop de 250 participants i unes condicions excel·lents

Roda de premsa de presentació de la Font Blanca a Ordino / Font Blanca
Esquí de muntanya

La Font Blanca 2018, prova de la Copa del Món d’esquí de muntanya i de la Copa d’Andorra, va consumint etapes fins al 27 de gener quan es disputarà la cursa individual a Arcalís, prèvia a la vertical d’Arinsal d’un dia més tard. Els dos recorreguts estan en perfectes condicions i amb prou neu, segons ha explicat el director de cursa i dissenyador dels traçats, Carlo Ferrari. “No és habitual tenir-ne tanta per aquestes dates”, indicava.

L’organització espera la participació d’uns 100 corredors procedents d’una quinzena de països per a la Copa del Món -els millors especialistes- i per a la cursa Open, puntuable per a la Copa d’Andorra, uns 150 participants més. A l’escenari en perfectes condicions i els millors protagonistes s’afegeix l’esforç que ha fet la Federació Andorrana de Muntanyisme quant a l’organització per situar la Font Blanca com una prova líder dins el panorama internacional. En aquest sentit, el president de la FAM, Jaume Esteve, apuntava que “hem donat un pas endavant per millorar en l’organització i innovar per mantenir el nostre lideratge com a seu”. Esteve, que ha destacat la feina dels voluntaris, ha afegit que “enguany ja hem volgut buscar l’excel·lència en aspectes tècnics, donar una altra dimensió a l’esdeveniment en acollides, protocols, sostenibilitat i solidaritat. Hem potenciat la comunicació amb el Dia Nacional de l’skimo i la televisió en directe a Arinsal amb retransmissió per streaming i la integració amb totes les estacions de Vallnord”. Esteve ha avançat també la intenció d’organitzar a Andorra el Campionat del Món del 2021, proposta que la Federació ja li ha fet arribar a l’ISMF.

L’objectiu és convertir el cap de setmana del 27 i 28 de gener en la festa de l’esquí de muntanya i que l’espectador se senti partícip amb sortejos i animacions d’un cap de setmana especial en l’àmbit esportiu i social.

El Comitè Olímpic Andorrà, juntament amb l’Agència Andorrana Antidopatge, la ISMF i la FAM, col·labora amb la Font Blanca en la lluita contra el dopatge i durant el cap de setmana es durà a terme una campanya contra el dopatge en l’esport, a banda de potenciar el missatge Digues no al Dopatge i el hastag #JugaNet.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X