Xavi Areny, 33è, el millor andorrà a la Copa del Món de Villars

Xavi Areny serà un dels corredors de l'equip nacional a l'Europeu / FAM
Esquí de muntanya
L’equip nacional d’esquí de muntanya ha tancat la participació a la segona prova de la Copa del Món ISMF que s’ha disputat a Villars-sur-Ollon (Suïssa). La jornada de diumenge, en què estava programada la cursa esprint, no s’ha pogut disputar a causa de les condicions meteorològiques adverses, marcades pel fort vent i la neu, que han portat el jurat de la competició a la seva cancel·lació. D’aquesta manera només s’ha disputat la cursa individual, dissabte, que ha tingut Xavi Areny com a millor corredor andorrà. Areny ha finalitzat en la 33a posició (1 h 57’02”), però el que és més valorat pels tècnics a 11% de diferència respecte el vencedor, Xavier Gachet, que ha invertit un temps d’1 h  45’38”. Gerber Martin i Jordi Solé han entrat a meta 36è (2 h 00’12”) i 39è (2 h 03’06”) respectivament.
El recorregut de Villars comptava amb 1.683 metres de desnivell positiu per als sèniors, amb uns 20 quilòmetres de traçat, amb 6 pujades i 6 baixades. Els júniors, per la seva banda, tenien 1. 413 metres positius, amb 5 pujades i 5 baixades. En aquesta categoria, Carles Serra ha fet una bona cursa, de menys a més, marcant el tretzè millor temps (1h 52’04”). “Sé que he de millorar a les baixades. En el tram pla a peu al final del traçat, he patit. La cursa se m’ha fet llarga, però he pogut fer la meva prova, avançar rivals i finalitzar amb molt bones sensacions”, comentava Carles Serra.
Sergi Casabella, amb alguna molèstia física, ha tingut problemes amb les pells entrant darrere del seu company, amb un temps d’1 h 56’26”. El vencedor de la categoria ha estat Andrea Prandi (1 h 38’39”).
El tècnic de la FAM, Xavi Comas, es mostrava satisfet pels resultats obtinguts: “cinc dels sis esquiadors han aconseguit estar dins els objectius marcats, que són més exigents que la temporada passada. La gran densitat de corredors en la línia de sortida no ens afavoreix en la posició final, però els percentatges respecte al guanyador són millors que l’hivern passat, cosa que demostra que s’està fent un bon treball”.

	

ET POT INTERESSAR…

X
X