Irineu Esteve i Carola Vila reprenen la competició a Noruega

Esquí

Irineu Esteve i Carola Vila han tornat a competir a Gaalaa, a Noruega, en curses FIS de força nivell. Esteve ha finalitzat en 24a posició la cursa de 15 quilòmetres, que tenia 165 participants. El fondista de la Federació Andorrana d’Esquí ha marcat un temps de 41’05”3, a 1’42”,2 del guanyador, el noruec Mattis Stenshagen.
Carola Vila, que competia en els 5 quilòmetres de categoria júnior, ha finalitzat novena en una prova amb 99 esquiadores. La jove fondista ha marcat un temps de 16’25”0, quedant a 29”8 segons de la vencedora, la noruega Kristie Stavaas Skistad (15.55,2), i a 20 segons del podi que ha ocupat la també noruega Tiril Liverud Knudsen.
Ara l’equip es divideix. Carola Vila viatja amb Laura Orgué a França per fer unes proves FIS a Premanon de l’1 al 3 de desembre, mentre que Irineu Esteve es desplaça a Lillehammer (Noruega) per competir a la Copa del Món del 2 al 3 de desembre.
El tècnic de la FAE, Joan Erola, comentava que “sabíem que les dues FIS que hem vingut a fer aquí les patiríem bastant perquè la Copa noruega és la més potent que hi ha. És més potent que una Copa d’Europa, molt més potent. Surten 200 homes en sèniors i d’aquests tens 80 en un marge de tres minuts. És una passada”. Individualitzant, sobre la cursa de Carola Vila, Erola ha indicat que “la Carola ha corregut la cursa júnior i ha fet 9a a mig minut del millor temps. Jo crec que com a penalització serà la millor carrera que ha fet fins ara, de tots aquests anys. Estic molt content perquè en júnior aquí estan les millors noruegues de l’equip i ha fet una carrera boníssima. Crec que començarem les primeres curses de la Carola a Copa d’Europa amb un molt bon estat de forma. Estic molt content perquè en júnior aquí estan les millors noruegues de l’equip i ha fet una carrera boníssima. Crec que començarem les primeres curses de la Carola a Copa d’Europa amb un molt bon estat de forma”.

“L’Irineu va creixent”, comenta el tècnic Jordi Erola


Sobre Irineu Esteve, l’entrenador ha assenyalat que “amb ell anem creixent. Del test que vam fer a Itàlia, i de la cursa de divendres aquí i amb la d’avui, cada vegada estem més a prop dels primers. Després dels 10 dies amb la mica de gastritis que va tenir és per donar-se per satisfet. Falta encara una mica per arribar al nivell que voldríem estar però no estem malament. En la primera Copa del Món crec que patirem una mica però de seguida estarem molt millor”. En general, Erola ha comentat que “la valoració d’aquestes primeres curses és molt positiva perquè jo crec que la Carola tant en sèniors com avui en júniors ha estat a un molt bon nivell, i respecte a l’Irineu estem aconseguint que carrera a carrera vagi a més. A poc a poc arribarem al nivell que volem”.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X