2018: Un any amb tres grans cites esportives

Comitè Olímpic

Segon dia de l’any 2018, un any que serà molt intens per al món de l’Olimpisme i per al Comitè Olímpic Andorrà. Tres grans esdeveniments esportius marcaran els pròxims dotze mesos: els Jocs Olímpics d’Hivern de PyeongChang, els Jocs del Mediterrani de Tarragona i la tercera edició d’estiu dels Jocs Olímpics de la Joventut, que se celebrarà a Buenos Aires.

PyeongChang 2018 (Corea del Sud)  marcarà l’inici del recorregut olímpic, amb la inauguració el 9 de febrer (un dia abans el cúrling i els salts de trampolí donaran el tret de sortida a les competicions). Seran 17 dies intensos, que es tancaran el 25 de febrer. Andorra hi pot estar representada en tres disciplines (esquí alpí, esquí de fons i surf de neu), igualant Sochi 2014, on van participar en esquí Mireia Gutiérrez, Kevin Esteve, Marc Oliveras i Joan Verdú; Lluís Marín en surf de neu i Laura Soulié en biatló.

 

Amb un any de retard per qüestions organitzatives, del 22 de juny a l’1 de juliol arribaran els Jocs del Mediterrani de Tarragona 2018, que esperen aplegar uns 4.000 esportistes de 32 disciplines. Per al Comitè Olímpic Andorrà serà la quarta participació després de prendre part com a nació convidada a Tunísia 2001 i ja com a membre de ple dret a Pescara 2009 i Mersin 2013. A Almeria 2005 un canvi en la reglamentació va impedir que hi haguessin equips convidats.

I ja a l’octubre, entre el 6 i el 18, tindrà lloc la tercera gran cita esportiva de l’any amb la celebració dels Jocs Olímpics de la Joventut Buenos Aires 2018. Serà la tercera edició després de Singapour 2010 i Nanjing 2014 i en el programa hi ha 32 esports, alguns de nous com el ball esportiu, l’escalada, el karate i el patinatge de velocitat sobre rodes. L’esquaix i el polo entren com a esports d’exhibició. L’organització espera joves esportistes (d’entre 15 i 18 anys) de 206 països i Andorra no hi faltarà a la cita.

Dia Olímpic 2018

A escala nacional, com cada any, el Comitè Olímpic Andorrà organitzarà d’acord amb el COI, el Dia Olímpic en unes dates encara per concretar al mes de juny. L’any passat gairebé dues mil persones hi van participar en nou modalitats esportives.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X