FOJE Hivern Vuokatti 2001

Finlàndia

De l'11 al 15 de Març del 2001

D’Eslovàquia a Finlàndia. Vuokatti va agafar el relleu de PopradTatry com a seu del FOJE d’hivern, que encara rebia la denominació de Jornades Olímpiques de la Joventut Europea (EYOD per les sigles en anglès). La competició es va desenvolupar entre l’11 i el 15 de març i per primera vegada se supera el miler de participants (1.111), de 40 comitès olímpics nacionals. Esportivament, el programa manté les 7 disciplines amb l’estrena del surf de neu i el patinatge de velocitat en substitució del short track i el patinatge artístic. Rússia va mantenir el seu domini al capdavant del medaller, que no perdria ja fins al FOJE de Liberec, l’any 2011.

La participació andorrana

Andorra va enviar una delegació curta, de només dos esportistes, Èric Lepoix i Roger Vidosa, que faria carrera en l’àmbit olímpic amb la participació en els Jocs d’Hivern de Torí 2006 i Vancouver 2010. El cap de missió va ser Gérard Gandon i José María Bretos va anar d’entrenador.

NomEsportClassificació
Èric LepoixEsquí alpíNo acaba la 2a mànega en eslàlom
Roger VidosaEsquí alpí21è classificat en eslàlom / 12è a la seva sèrie classificatòria de l’eslàlom paral·lel. Eliminat en la primera ronda.
X
X