Presentació Andorra 2021 / SFG

Jocs dels Petits Estats Andorra 2021

L’Assemblea General dels comitès olímpics dels Petits Estats d’Europa, celebrada a San Marino, va acceptar el 7 de maig del 2016 la candidatura d’Andorra per organitzar els Jocs de l’any 2021. Aquesta candidatura, presentada amb el vistiplau del Govern d’Andorra, va rebre la conformitat de la resta de països i cinc dies més tard el secretari d’Estat d’Esports, Jordi Beal, i el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, feien l’anunci oficial que Andorra seria la seu dels Jocs dels Petits Estats d’Europa de l’any 2021. D’aquesta manera el Principat s’avança dos anys en l’organització dels Jocs, prevista inicialment per al 2023, atès que Malta, país que havia d’acollir la cita esportiva el 2021, no pot assumir-ne la celebració a causa de les reformes que ha de dur a terme en les seves instal·lacions esportives. Seran els tercers Jocs que tindran lloc al Principat. Els primers van ser l’any 1991, i els segons el 2005.
D’acord amb el Govern, el comitè organitzador treballarà sota les premisses de racionalització de la despesa i l’organització d’un esdeveniment digne i dimensionat a la realitat d’Andorra.

Durant la celebració dels Jocs dels Petits Estats de San Marino 2017 es va reunir l’assemblea de comitès dels petits estats i, entre altres punts de l’ordre del dia, es va confirmar l’organització dels Jocs Andorra 2021 i es van aprovar els esports que integraran el programa de competicions: gimnàstica, ciclisme, karate, taekwondo, bàsquet, voleibol, atletisme, natació, tennis, judo, tennis taula i tir.

 

Josep Besolí exerceix ja com a director d’Andorra 2021

Durant l’esdeveniment celebrat a San Marino el Comitè Olímpic Andorrà, d’acord amb el Govern, va anunciar que Josep Besolí Lluelles serà el director dels Jocs dels Petits Estats Andorra 2021. Besolí té una llarga experiència en l’àmbit organitzatiu, especialment vinculat al món del motor. Besolí va portar al Principat un dels millors trofeus d’automobilisme sobre gel com és el Trofeu Andros i ha estat comissari esportiu i cap de comissaris a grans esdeveniments del món del motor com el Ral·li Dakar o el Silk Way Ral·li. A més, acumula quaranta anys vinculat al món de l’esport.
Josep Besolí ja es va desplaçar amb l’expedició andorrana que va participar en els Jocs de San Marino per conèixer de primera mà l’experiència organitzativa i de tornada a Andorra s’ha reunit amb els presidents de les Federacions esportives que integraran el programa dels Jocs, i amb els Comuns per valorar les possibles instal·lacions que acolliran els esdeveniments.

 

Presentació de l’imtage gràfica dels JPEE d’Andorra 2021

El cap de Govern, Xavier Espot, i el president del Comitè Olímpic d’Andorra, Jaume Martí, han presentat la imatge gràfica dels Jocs dels Petits Estats d’Europa que acollirà Andorra el 2021.

COMUNICAT DE PREMSA

El Patronat de la Fundació dels Jocs dels Petits Estats d’Europa decideix ajornar l’organització de l’esdeveniment previst pel 2021
El Patronat de la Fundació dels Jocs dels Petits Estats d’Europa (JPEE) ha celebrat una reunió aquest dijous al matí, de manera telemàtica, en la qual s’ha decidit ajornar l’organització d’aquest esdeveniment esportiu, que havia d’acollir Andorra entre el 31 de maig i el 5 de juny de 2021.

La decisió s’ha pres tenint en compte la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia del SARS-CoV-2 i el conjunt de mesures adoptades pels països que participen en els JPEE, especialment el confinament i el distanciament social, que limiten l’activitat esportiva i la preparació dels atletes.

A més, el Patronat ha tingut present la pròrroga dels Jocs Olímpics de Tòquio, que ajorna la celebració de l’esdeveniment esportiu al 2021, la mateixa data prevista per als JPEE. Així, també s’ha destacat que s’han posposat els Jocs del Mediterrani, previstos per l’any que ve.

En relació a la data, cal recordar que està prevista una assemblea al mes de maig amb tots els països que formen part dels Jocs dels Petits Estats d’Europa, en la qual es convindrà conjuntament una nova cita per acollir els Jocs a Andorra.

Pel que fa a la Fundació gestora dels JPEE a Andorra, en les pròximes setmanes se celebrarà una assemblea en què s’analitzaran tots els compromisos contrets i el futur de l’organisme. El Patronat de la Fundació dels JPEE a Andorra està format pel Govern d’Andorra, representant pel cap de Govern, el ministeri competent en matèria d’esports representat per la ministra, el Comitè Olímpic Andorrà representat pel seu president i una altra persona designada pel comitè i un representant dels comuns.