Compte enrere per Vancouver 2010

JJOO Vancouver 2010

El compte enrere per l’esperada cita del 2010 ha començat. A menys de 100 dies per l’inici dels jocs olímpics d’hivern, els nostres esportistes ultimen la seva preparació per a una temporada que sens dubte no oblidaran.

La cerimònia d’obertura tindrà lloc el divendres 12 de febrer a les 18h00 (Hora Canadà); les dues de la matinada a Andorra.

Tres esportistes andorrans ja tenen la plaça assegurada, Francesc Soulié en esquí de fons; Mireia Gutierrez i Roger Vidosa en esquí alpí.

Francesc Soulié es prepara per competir en 4 proves:

15 de febrer: prova dels 15 kms individual.
17 de febrer: prova de sprint.
20 de febrer: prova dels 15 kms persecució.
28 de febrer: prova reina de l’esquí de fons, els 50 kms clàssic.

Mireia Gutierrez encara no té decidit en quines proves participarà, però seran segures les proves tècniques, l’eslàlom gegant el dia 24 de febrer i l’eslàlom el dia 26 de febrer; a banda d’aquestes proves Mireia Gutierrez es prepararà per la súper combinada que es celebrarà el dia 14 de febrer.
L’equip tècnic decidirà amb la corredora si també disputa les curses de velocitat (descens i súper gegant), o bé, destina els dies en preparar les proves tècniques amb més entrenaments.

Roger Vidosa té previst disputar totes les proves si es troba al 100% físicament.
Començarà amb el descens el dia 13 de febrer, i serà el primer andorrà en entrar en competició.
El dia 16 de febrer realitzarà la súper combinada; el dia 19 de febrer farà la prova de súper gegant.
Les proves tècniques començaran el dia 21 de febrer amb l’eslàlom gegant i acabarà la seva participació amb l’eslàlom el dia 27 de febrer.

D’altra banda l’esportista Lluís Marín lluitarà per aconseguir una plaça de les 35 disponibles en el border cross del dia 15 de febrer. Pel moment l’atleta andorrà disposa d’aquesta classificació, però haurà de confirmar-la aconseguint bons resultats en les copes del món que disputarà en aquest inici de temporada. Marín que no ha pogut disputar la primera copa del món a Chapelco (ARG) aquest passat mes de setembre degut a una lesió, torna actualment a la competició i disputarà la copa del món de Telluride (USA) a mitjans de desembre. Li desitgem tota la sort del món per aconseguir aquest resultat que el duria als JJOO.

En la disciplina d’esquí alpí, Andorra disposa d’una tercera plaça que ocuparà el corredor que millor nivell mundial tingui en la 7èna llista FIS que es publicarà a mitjans del mes de gener 2010.

Així doncs la delegació andorrana en el millor dels casos comptarà amb 5 atletes en els pròxims jocs olímpics de Vancouver 2010.
Tant els esportistes ja classificats com els que busquen aquest premi estan molt il·lusionats per fer realitat el somni de qualsevol atleta d’alt nivell; gaudir de l’entorn màgic d’uns jocs olímpics i evidentment competir amb els millors esportistes del món.

Els hi desitgem tota la sort del món i comptem amb tots vosaltres per dóna’ls-hi tot el suport que es mereixen.

S’engega doncs el compte enrere!!!


	

ET POT INTERESSAR…

JJOO Vancouver 2010
X
X