Dol per la mort del President del Comitè Olímpic Europeu KOCIJANČIČ

General

Els Comitès Olímpics Europeus han après amb profunda tristesa la mort del president Janez Kocijančič, de 78 anys, després d’una batalla valenta contra una malaltia sobtada i greu.

El vuitè president del Comitè Olímpic Europeu, Kocijančič va ser elegit com a màxim càrrec el novembre de 2017 després de quatre anys com a vicepresident. Es va incorporar al Comitè Olímpic Europeu el 2005 com a membre del comitè executiu.

Durant el seu mandat com a president, Kocijančič va supervisar el desenvolupament de la 2a edició amb molt d’èxit dels Jocs Europeus a Minsk el 2019, així com les edicions d’estiu i hivern del Festival Olímpic de la Joventut Europea (EYOF) a Bakú i a Sarajevo i Sarajevo Est.

“Deixa un enorme buit al cor del Moviment Olímpic Europeu”, va dir Raffaele Pagnozzi, secretària general del CCM. “Conservem el record de la seva professionalitat i la seva sàvia visió alimentada per una profunda comprensió de la diversitat entre els països europeus. Els seus coneixements culturals i històrics han estat inestimables per al moviment esportiu a Europa i han ajudat a aconseguir el primer lloc del qual gaudeix al món. ”

Va ser apreciat per la seva fe inquebrantable en el poder de l’esport i en la unitat del Moviment Olímpic i per haver pogut cridar l’atenció constantment sobre els Comitès Olímpics Nacionals Europeus més enllà de la UE quan lluitava per millores a tot el continent.

En el passat, Janez Kocijančič havia assumit el càrrec de president del Comitè Olímpic Nacional d’Eslovènia (1991-2014), president de l’Associació Esquí Eslovaca (1974-1984) i president de l’Associació Esquí Iugoslava (1984-1988) ). També va ser membre del Consell de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) des del 1981 i el seu vicepresident des del 2010.

Des del 2017, també era vicepresident de l’Associació de Comitès Olímpics Nacionals (ANOC) per a Europa.

Sempre apassionat per l’esport que també havia exercit amb molt d’èxit, li encantava jugar al tenis, al golf i l’esquí. El 1984, Kocijančič va rebre el premi Bloudek, la màxima distinció esportiva de la seva Eslovènia natal, que va voler retre homenatge als seus molts anys al servei de l’esport.

Advocat de formació, Kocijančič també havia tingut una carrera d’èxit en els camps polític i comercial. Va ser membre del govern i del parlament eslovens de 1982 a 1997 i president d’Adria Airways, la companyia aèria nacional d’Eslovènia, de 1982 a 1993. Des de 1997, va ser president de JK Consulting Ltd. El 1990 Kocijančič va ser guardonat amb el Gran Premi de la Cambra de Comerç de la República d’Eslovènia per la seva notable contribució a l’economia eslovena.

Kocijančič deixa la seva dona Andreja, el fill Gorazd i la filla Nike. El Comitè Olímpic Europeu expressa el seu sincer condol a tota la seva família.

LES COE PLEURENT LA DISPARITION DU PRÉSIDENT KOCIJANČIČ


	

ET POT INTERESSAR…

X
X