Irineu Esteve debuta als Jocs amb un 46è lloc en una cursa amb problemes

Comitè Olímpic

Irineu Esteve ha estat el primer esportista de la delegació andorrana a entrar en competició en els Jocs de PyeongChang, després de la cancel·lació de la cursa de descens, en què havien de participar Joan Verdú i Marc Oliveras, pel fort vent. Esteve ha completat el seu debut olímpic amb una 46a posició en la prova d’esquiatló (15 quilòmetres estil clàssic+15 quilòmetres estil lliure) que ha estat dominada pels corredors noruecs i en la qual l’andorrà ha tingut problemes.

Esteve ha finalitzat la cursa 46è, amb un temps d’1 h 21’47’’, quedant a 5’27’’ de la medalla d’or olímpica, que s’ha penjat Simen Hegstad Krueger (1 h 16’20’’). Noruega ha monopolitzat el podi amb la segona plaça de Martin Johnsrud Sundby i la tercera de Hans Crister Holund. El jove fondista andorrà ha patit un seguit de problemes durant la cursa. I és que primer un rival l’ha tirat a terra quan estava entre els trenta primers classificats i això l’ha portat a perdre una vintena de posicions i després, quan havia recuperat, se li ha trencat un pal, que ha hagut de canviar amb la consegüent pèrdua de temps. Al final, 46a posició que era valorada així pel director tècnic de la FAE, Carles Visa: “acabem lluny de les nostres referències com ara el francès Jules Lapierre [15è] i només la mala sort, que en altres curses no hem tingut, ens ha allunyat d’una posició millor. No sé si haguéssim acabat davant del Jules, però en qualsevol cas no gaire lluny d’ell”.

El descens es disputarà dijous vinent i el supergegant, divendres

La cursa de descens, en la qual havien de participar Joan Verdú i Marc Oliveras, s’ha postposat a causa del fort vent (amb ratxes de 72 quilòmetres per hora) que bufaven al Jeongseon Alpine Centre. Després de prendre la decisió, un comitè format pel Comitè Olímpic Internacional (COI), el comitè organitzador (POCOG) i oficials de la FIS ha determinat que el descens es disputi el dijous 15 de febrer a les tres de la matinada hora d’Andorra. El supergegant, en el qual també han de participar Joan Verdú i Marc Oliveras, ha estat programat per al dia de reserva, el divendres 16 de febrer (03:00 hores).


	

ET POT INTERESSAR…

X
X