Irineu Esteve obté un gran 27è lloc als Jocs en els 15 quilòmetres patinador

Comitè Olímpic

Irineu Esteve s’ha pogut treure avui el regust amarg que li va quedar després del debut olímpic en l’esquiatló (46è lloc) i ha protagonitzat una gran cursa en els 15 quilòmetres estil patinador que l’ha portat a la 27a posició final, dintre de l’objectiu de fer Top-30 marcat abans dels Jocs. El jove fondista, que sortia amb el dorsal 22 de 119 corredors, ha completat el recorregut en 35’40’’7, després de fer una cursa de menys a més que l’ha fet acabar a 1’56’’8 del campió olímpic, el suís Dario Cologna (33’43’’9). El podi l’han completat el noruec Simen Hegstad Krueger i Denis Spitsov (Atletes Olímpics de Rússia).

Esteve marcava el 57è millor temps al pas pel quilòmetre 1’5, era 39è a mitjan recorregut i ja ocupava la 27a posició en el quilòmetre 13’5, posició que ha mantingut fins al final en el circuit de l’Alpensia Cross-Country Skiing Centre de PyeongChang.

L’esquiador andorrà es mostrava “molt content pel resultat. Llàstima de la primera volta o volta i mitja, en què he sortit una mica lent, però en comparació amb els temps dels altres perquè he sortit a donar tot el que tenia des del minut 1, però potser no he sigut tot el ràpid que hauria d’haver sigut. En els primers 5 quilòmetres anava bastant endarrerit i després la gent s’ha començat a apagar una mica i jo he pogut seguir amb el mateix ritme i això m’ha fet escalar posicions. D’esquís anava bé, ràpid i m’he trobat bé, amb ganes”. Sobre si s’esperava acabar 27è, l’andorrà ha comentat que “podíem esperar un Top-30 si sortia una bona cursa i  ha sigut així. Per això estic molt content i a veure què passa amb la cursa de 50 quilòmetres. No n’he fet mai cap i a veure com es planteja”.

El tècnic de la FAE, Joan Erola, apuntava que “estem molt contents. Potser avui era la cursa més difícil per entrar entre els 30 i l’Irineu ha corregut molt bé. Llàstima dels primers 3-4 quilòmetres si no podia haver estat inclús el 21è o el 22è classificat, però tot i això està bé. Crec que ha fet una molt bona cursa i sobretot la valoro molt positivament  perquè després de la primera que no ens va anar gaire bé, sigui per una cosa o altra, i per preparar la de 50 quilòmetres de final de la setmana vinent crec que ens ha anat molt bé fer una cursa bona. Ha sigut una jornada positiva en tots els sentits”.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X