Irineu Esteve serà el banderer de la delegació andorrana a PyeongChang

Irineu Esteve serà el banderer d'Andorra a Corea / COA
Comitè Olímpic

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) fa públic que l’esquiador de fons Irineu Esteve Altimiras serà el banderer de la delegació andorrana en la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics d’Hivern de PyeongChang (Corea del Sud), que tindran lloc entre el 9 i el 25 de febrer. La comissió permanent de l’organisme ha valorat la trajectòria de l’esportista, tot i la seva curta edat, i el fet d’haver aconseguit amb solvència la classificació per als Jocs.

Irineu Esteve debuta en uns Jocs Olímpics i encapçalarà en la desfilada l’equip andorrà, que completen els esquiadors Mireia Gutiérrez, Joan Verdú i Marc Oliveras, i el surfista de neu Lluís Marín.

Irineu Esteve, de 21 anys, va iniciar-se en la competició amb 15. Els seus tècnics són Joan Erola i Guillem Cairat. En la seva trajectòria hi figuren dues quartes posicions en el Campionat del Món Sub-23 d’esquí de fons (anys 2017 i 2018), una victòria en OPA Copa d’Europa (2016), a més de la tercera posició en la general del circuit continental (temporada 2016-2017) i un triomf en la Copa del Món de Roller Skiing (2017).

L’esquiador de fons va ser nomenat Millor Esportista Jove Promesa d’Andorra a la Nit de l’Esport de l’any 2015 i l’any passat va ser guardonat com a Millor Esportista Absolut en els premis que atorga el Consell Andorrà de l’Esport.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X