Irineu Esteve tanca la seva participació olímpica amb un 34è lloc en els 50 quilòmetres clàssic

Comitè Olímpic

Irineu Esteve ha tancat avui la participació andorrana en els Jocs de PyeongChang amb una bona 34a posició en la prova dels 50 quilòmetres estil clàssic sortida massiva, distància que no havia disputat mai fins a la cita olímpica i en la qual era un dels corredors més joves. Esteve ha completat el recorregut en 2 h 19’08’’3, a 10’46’’2 de la medalla d’or, que s’ha penjat el finlandès Iivo Niskanen (2 h 08’22’’1). L’han acompanyat en el podi els rusos Alexander Bolshunov i Andrey Larkov, per a un total de 69 participants.

Irineu Esteve ha intentat mantenir-se en el grup capdavanter, però a partir del quilòmetre 15 s’ha produït un trencament amb 23 corredors al davant. L’andorrà s’ha mogut els següents quilòmetres entre la 26 i 27a posició i a partir del quilòmetre 20 s’ha situat 24è. Al pas per la meitat de la prova (25 quilòmetres) Esteve mantenia la 24a plaça, a 3’14’’16 del millor temps, que marcava el finlandès Niskanen, finalment campió. El fondista andorrà liderava un grupet d’uns deu corredors que s’anaven intercanviant les posicions. En el quilòmetre 30’7 Irineu Esteve ocupava la 27a posició i iniciava territori desconegut per a ell, ja que mai havia corregut una prova de més distància. Al pas pel quilòmetre 40, l’andorrà es movia al voltant del Top-30 (29è en el quilòmetre 45’82), però a poc a poc ha anat cedint temps i posicions (35è en el quilòmetre 48’34) fins a arribar a la línia de meta en la posició 34 –la mateixa que el seu dorsal- després de guanyar a l’esprint l’espanyol Imanol Rojo.

El tècnic Joan Erola feia una valoració “positiva” de la cursa d’Irineu Esteve, destacant sobretot que era la primera de 50 quilòmetres que feia: “Ell no s’ha trobat molt bé en cursa, diu que no s’ha trobat gaire còmode, esquiant no massa bé, però jo la valoro positivament perquè és la primera de 50 que fa i ha sigut  competitiu. El primer terç de carrera ha sigut  molt competitiu, ha estat amb el grupet, després ha perdut una mica i s’ha quedat una mica sol rodant, que això també es nota. L’han agafat del darrere i ha anat rodant sempre per les posicions 27-28 i 33-34. Poder anant les coses molt bé hauria pogut estar 5 o 6 llocs  més endavant, però valoro la cursa que ha fet positivament, és la seva primera de 50 quilòmetres, crec que ha sigut una bona experiència per a ell i penso que ha fet una cursa bona”.

Irineu Esteve ha posat amb els 50 quilòmetres el punt final a la seva primera participació olímpica, que s’ha saldat amb una 46a posició en l’esquiatló després de molts problemes (caiguda per culpa d’un rival i trencament d’un pal) i una 27a en els 15 quilòmetres estil patinador, la seva millor actuació.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X