Jaume Martí fa un primer balanç de la participació de l’equip andorrà en els Jocs

Jaume Martí / COA
Comitè Olímpic

El president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, ha fet un primer balanç de l’actuació de l’equip andorrà als Jocs de PyeongChang, quan falta només una prova d’esquí de fons, els 50 quilòmetres sortida massiva estil clàssic amb Irineu Esteve, per completar l’actuació olímpica. Martí indicava que “penso que el nostre equip ho ha fet bé. Globalment està prou bé. Evidentment amb una mica més de sort –sempre ens falta una mica de sort- estaríem d’una altra manera. Penso per exemple en el Lluís Marín, que el van tirar, o en l’Irineu que també va tenir un problema similar en la primera cursa i, és clar, això ens va afectar una mica”. El president del COA ha afegit que “dels esquiadors és cert que el Joan [Verdú] si hagués fet un millor descens a la combinada hauria fet un molt bon temps o el Marc [Oliveras] amb l’eslàlom, en què va voler acabar la cursa per sobre de tot, i penso que la Mimi [Gutiérrez] ho va fer molt bé vist com estava els dies abans de la carrera. No crec que hi hagi moltes persones que siguin capaços de passar tres o quatre dies amb febre al llit i l’endemà aixecar-se, fer la cursa i fer-la prou bé. Com he dit, globalment està prou bé”.

Martí coincideix, com s’havia dit abans de marxar a Corea, amb què “aquesta delegació és la millor que hem tingut mai. Gairebé sempre estem en el Top-30. Si bé és cert que encara ens falta un pelet. Estem dels 30-35 i ens agradaria estar més dels 25-30 perquè canvia molt sortir el 29 o el 30 perquè a les segones mànegues surts primer i pots guanyar un temps, no diré quant perquè no soc tècnic, però sí que guanyes una mica de temps i això et fa estar cada vegada més amunt. Però estem aquí, barrejats amb els millors del món. No estem a anys llum i cada vegada estem més amunt”.

“Estem en uns Jocs, barrejats amb els millors del món i no estem a anys llum, cada vegada estem més amunt”, indica

El president del COA ha lamentat la mala sort de Lluís Marín, a qui veia més motivat que mai. “És una llàstima perquè se’l veia bé. Són coses que passen a les curses. Sí que és cert que no acabem de tenir bona sort. Ens fa falta aquell pelet d’ajuda, de la sort dels campions. A ell el van fer caure i si no hagués caigut potser hauria arribat a la final o a les semifinals. No ho sabrem ja”. Sobre Irineu Esteve, Martí comentava que “no em va sorprendre el 27è lloc en els 15 quilòmetres però és cert que no sabíem què podia fer. Esperàvem que fes un bon temps i que quedés molt ben situat i va ser així. Va fer un resultat excel·lent, tenint en compte que és un noi jove i el nivell que hi ha als Jocs. Per dissabte? Nosaltres estem molt esperançats i molt pendents d’ell. Estem intentant posar tot el que podem perquè s’hi senti bé. Com ho farà? Fins ara ho ha fet molt bé. No en tenim cap queixa, tot al contrari. A veure com li va. No podem dir hauria d’estar en aquesta posició o en aquesta altra perquè no ho sabem i menys en una distància que no ha fet mai”.

Sobre com s’estan desenvolupant organitzativament els Jocs de PyeongChang, Jaume Martí ha comentat que “els Jocs estan anant molt bé, ho estan fent molt bé. El transport, l’alimentació… tot està perfecte. De l’únic que ens podem queixar és del fred que ha fet fins fa uns dies, però això no és culpa dels organitzadors. Va fer molt de fred quan vam arribar aquí i fins i tot als atletes els hi costava escalfar-se bé. Era un problema”.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X