Joan Verdú, Marc Oliveras i Irineu Esteve, els primers a estrenar-se als Jocs de PyeongChang

Comitè Olímpic

Els Jocs Olímpics d’Hivern de PyeongChang 2018 han donat avui el tret de sortida amb una cerimònia acolorida, espectacular i amb un missatge de pau i unitat fortament present, en la qual la delegació d’Andorra, encapçalada pel banderer, Irineu Esteve, ha pres part en la tradicional desfilada. En aquesta ocasió l’equip que representa el Comitè Olímpic Andorrà (COA) ha aparegut a l’Estadi Olímpic de PyeongChang a la meitat de la desfilada de països (47a posició) atenent l’ordre alfabètic de l’idioma coreà. Andorra ha sortit entre Azerbaidjan i Albània, en una desfilada que ha obert Grècia i ha tancat la històrica delegació conjunta de Corea del Sud i Corea del Nord.

La participació andorrana en els Jocs començarà la matinada de dissabte a diumenge (3 hores) amb l’entrada en acció de Joan Verdú i Marc Oliveras en la prova de descens. A les 7:15 hores li tocarà el torn a Irineu Esteve en l’skiathlon, consistent en 15 quilòmetres estil clàssic + 15 quilòmetres estil lliure o patinador.

Hores abans de l’obertura dels Jocs, Joan Verdú i Marc Oliveras han pres part en el segon entrenament oficial de descens. Verdú ha finalitzat en la 61a posició, amb un temps d’1’22’’85, a 3’’88 del primer classificat, l’italià Christof Innerhofer. Marc Oliveras ha estat 64è, amb 1’23’’04 i 4’’07 de diferència respecte al primer. Oliveras comentava sobre el treball d’aquests dies: “la pista és molt maca, amb bons revolts i algun salt interessant. Es fa complicada, ja que té molts moviments de terreny i portes cegues. S’ha d’anar jugant amb la pista i que no et domini”. En referència als entrenaments, l’esquiador ha comentat que “han anat força bé de sensacions, però no massa ràpid en els ‘cronos’. Hem de trobar alguna cosa en vista a la cursa per poder anar més de pressa”.

Per a Joan Verdú i Marc Oliveras seran els segons Jocs Olímpics. Irineu Esteve és debutant.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X