Les lligues de base de natació, a ple rendiment

Natació

Activitat intensa de la Federació Andorrana de Natació els darrers dies. Divendres passat va tenir lloc a la piscina del Col·legi Sant Ermengol la Lliga de Base d’esquena, amb la participació de més de 150 nedadors d’edats compreses entre els 7 i els 11 anys de les Escoles de natació d’Andorra i Puigcerdà. Les proves que es van celebrar van ser els 25 m d’estil esquena i relleus 4×50 (25 lliures + 25 esquena). La jornada es va desenvolupar sense contratemps i amb un rècord de la competició del nedador Jan Laya (any 2008), del CN Serradells, que va fer un temps de 18”90, millorant els 19”31 de Biel Cuén de l’any passat.
Dissabte es va celebrar la darrera competició de l’any a Andorra, el Trofeu Nadal FAN, corresponent a la 1a Jornada de la Lliga Catalana prebenjamí i a la 3a Jornada de la Lliga Catalana aleví i benjamí. Cal destacar els triomfs de Marc Montraveta (Serradells) i Clara Galí (Cleser) en la prova dels 25 m crol corresponent a la primera jornada prebenjamí (any 2010) i el gran paper en els 200 m estils alevins i benjamins, classificatoris per al Campionat de Catalunya aleví.

Individualment, diversos nedadors van adjudicar-se dues victòries al Trofeu. Aquest va ser el cas de:
– Mònica Ramírez (Serradells), vencedora en els 50 lliures i els 100 estils, categoria absoluta
– Patrick Pelegrina (Cleser), vencedor en els 100 estils i 50 braça, categoria absoluta
-Josep Ramon González (Encamp), vencedor en els 100 estils i els 50 lliures, categoria infantil
-Laura Santañes (Encamp), vencedora en els 200 estils i els 200 lliures, categoria aleví
-Joan Clotet (Cleser), vencedor en els 200 estils i els 200 lliures, categoria aleví
-Carlota Pignon (Encamp), vencedora en els 100 estils i els 50 lliures, categoria benjamí
-Jan Laya (Serradells), vencedor en els 100 estils i els 50 lliures, categoria benjamí
-Biel Cuén (Cleser), vencedor en els 100 i els 200 estils, categoria 2007 benjamí
-Ariadna Pernia (Serradells), vencedora en els 100 estils i els 50 braça categoria prebenjamí