Què hem fet als JPEE de Malta 2023?

Comitè Olímpic

Dimecres 07 de juny del 2023 – 16.02h

Quasi tota la delegació andorrana, va tornar a casa el dilluns 05 de juny després de mitjanit. La tornada va ser agraïda, perquè després d’una setmana donant-ho tot, significava descans. Ara que ja hem reposat, tenim el privilegi de poder resumir-vos aquesta dinovena edició dels Jocs dels Petits Estats Europeus (JPEE).

L’esdeveniment esportiu que va tenir lloc a Malta, va començar el 28 de maig i va finalitzar al 4 de juny. La delegació andorrana va marxar el mateix 28 de maig des de l’Estació Nacional d’Autobusos amb la majoria dels atletes i tècnics (la resta d’atletes ens esperaven, directament, a l’aeroport de Barcelona).

I a la pregunta «Què heu fet a Malta?», doncs, entre les 8 federacions que han participat, hem aconseguit arribar a les 21 medalles, superant a Montenegro i a Liechtenstein. També, hem fet que l’himne andorrà sonés 4 vegades en estadis i pistes de competició. Hem celebrat 7 victòries de plata i 10 victòries de bronze amb algunes federacions i hem après de derrotes amb altres. Ens hem cuidat molt gràcies a l’equip mèdic de la nostra delegació que ens ha recompost després de cada jornada esportiva.

El dissabte 03 de juny es va celebrar la clausura dels jocs i va ser molt especial, ja que significava passar-nos el relleu. El nostre president, el Sr. Jaume Martí, va dedicar unes paraules de gratitud, tant al comitè organitzador maltès com al voluntariat maltès, i acompanyat del nostre Cap de Govern, van recollir la bandera. Un acte simbòlic en el qual s’acceptava la promesa de realitzar els pròxims jocs (Andorra 2025).

Per tant, podem dir que hem tornat de Malta amb medalles, experiències, lliçons i amb una gran responsabilitat.

Per acabar, m’agradaria agrair un cop més, al nostre espònsor Andbank per donar-nos l’oportunitat de donar oportunitats als nostres atletes i tècnics andorrans, i també, a Govern pel seu constant suport.

La sortida de la delegació andorrana cap a Malta.

	

ET POT INTERESSAR…

X
X