Recepció governamental als representants als JO de Vancouver 2010

JJOO Vancouver 2010

El Govern ha ofert, fa pocs moments, la recepció oficial als cinc esportistes que representaran Andorra als Jocs de Vancouver. El cap de Govern, Jaume Bartumeu, els ha traslladat el suport de “tot el país” i el secretari d’Estat, Manel Blasi, els ha demanat resultats.

Dels cinc representants andorrans a la cita olímpica, que arrenca el 16 de febrer, només ha faltat el jove esquiador Kevin Esteve. Roger Vidosa i Mireia Gutiérrez (esquí alpí), Lluís Marín (surf de neu) i Francesc Soulié (esquí de fons) han rebut els ànims dels representants governamentals, que els han desitjat la millor actuació al Canadà. Bartumeu ha lloat l’esforç i la dedicació dels competidors “ja des de l’escola” per classificar-se a una cita olímpica i ha afegit que “ja que hem arribat fins aquí observarem la seva actuació”. Els ha traslladat que “compteu amb el suport de tot el país” i ha assegurat que “estic segur que tornareu amb els millors resultats possibles”. El secretari d’Estats d’Esports, Manel Blasi, ha afegit un toc d’exigència en les seves declaracions. “Tenir cinc competidors disputant tres disciplines diferents vol dir que els programes que s’han engegat funcionen”, ha assegurat, tot afegint que “s’ha acabat l’etapa d’anar als Jocs només per participar, arriba el moment dels resultats, tenint en compte la dimensió del país i el nombre d’esportistes que tenim”.

Els representants als Jocs disputaran totes les proves i la planificació serà diferent en cada cas. Per exemple, Francesc Soulié viatjarà el dia 4 de febrer a Washington, on entrenarà una setmana abans de les proves. Vidosa marxarà un dia després. Ells dos repeteixen en una cita olímpica, ja que també van participar a Torí 2006, mentre que Gutiérrez, Marín i Esteve s’estrenen. L’esquiadora és la que més dubtes ha presentat per ser a Vancouver, ja que fa poc va haver de ser operada en un genoll. Amb tot, pensa que arribarà bé a nivell físic. “Arribaré bé. M’he ressentit una mica al fer gegant, però demà tornaré a esquiar i les sensacions són bones”, ha explicat Gutiérrez.


	

ET POT INTERESSAR…

JJOO Vancouver 2010
X
X