És hora d’Àfrica: en veiem al Senegal

Comitè Olímpic

La decisió va ser presa per unanimitat avui pel Comitè Olímpic Internacional (COI) durant la sessió del COI a Buenos Aires. Aquesta és la primera vegada que s’organitzaran els Jocs Olímpics de la Joventut a l’Àfrica.

Quatre països africans* van estar al inici i, després d’una anàlisi exhaustiva, la Comissió d’Avaluació i el Consell Executiu van determinar que Dakar, Senegal, va presentar la millor proposta de valor i les majors oportunitats en aquest moment. Dakar 2022 va presentar un projecte YOG visionari, ambiciós i tècnicament sòlid que aborda els objectius a llarg termini del país.

Senegal té una gran població juvenil i considera que el YOG és un catalitzador per involucrar els joves i desenvolupar la política esportiva i juvenil del país. Ja s’estan realitzant importants inversions cap a la joventut i l’esport com a part del marc general del país “Pla Sénégal émergent”, que estableix la visió del president cap a 2035.

El president del COI, Thomas Bach, va dir: “Àfrica està unit darrere de Senegal per acollir els Jocs Olímpics de la Joventut 2022. Amb una població jove i una passió per l’esport, és el moment d’Àfrica, és el moment del Senegal”.

Les competicions i activitats es realitzaran a través de tres ciutats, que mostren les múltiples facetes del Senegal: la capital històrica de Dakar; la nova ciutat de Diamniadio; i la bellesa natural de Saly a la costa.

El president del Senegal, Macky Sall, que va fer el viatge a Buenos Aires per la decisió històrica del COI va dir: “Senegal i els seus joves estan orgullosos de l’honor que ens ha concedit, en confiar l’organització dels Jocs Olímpics de la Joventut 2022 al nostre país. “De fet, és tot l’Àfrica, el lloc de naixement de la humanitat a través de la seva història i el continent més jove a través de la seva demografia, que donarà la benvinguda als joves atletes del món el 2022”.

Tenint en compte el poder unificador dels Jocs, el COI es complau a comptar amb les quatre parts, que han aprovat la decisió del COI i han donat suport total a l’amfitrió seleccionat. La decisió es va dur a terme durant la 3a edició dels Jocs Olímpics Juvenils, que se celebren a Buenos Aires del 6 al 18 d’octubre.

*Botswana, Nigèria, Senegal i Tunísia


	

ET POT INTERESSAR…

JOJ Dakar 2022
X
X