Excel·lent actuació de Xavi Areny i Sophie Dusautoir

Sophie Dusautoir al lloc més alt del podi / LLUÍS PRIETO
Muntanyisme

Excel·lents resultats per a l’equip nacional d’esquí de muntanya de la FAM. Xavi Areny protagonitzava dissabte una actuació per a recordar que el va catapultar a la vuitena posició final en la prova d’esprint de la Copa del Món ISMF, celebrada a Wanlong (Xina). L’andorrà, 29è un dia abans en la vertical, va aconseguir classificar-se per a les semifinals, fita mai assolida per un esquiador de la FAM en Copa del Món. Areny explicava així la seva semifinal: “he fet una cursa bastant bona, però els rivals eren molt durs de guanyar. He pogut avançar Antonioli a la baixada, on ell ha caigut. Estic content, ja que l’esprint era el que havia preparat més fins ara”.

Els altres dos corredors van aconseguir classificar-se per a quarts,  ocupant Gerber Martin, la dissetena posició a punt de classificar-se també per a les semifinals, i Jordi Solé sent 26è, fins que com molts altres corredors va decidir no seguir competint, ja que la cursa havia estat marcada pels problemes amb el funcionament dels cronos, cosa que va fer que les eliminatòries estiguessin aturades gairebé dues hores.

Si arribaven bones notícies de la Xina al matí, al vespre ho feien des de La Molina, on Sophie Dusautoir s’imposava en la Crononiu, cronoescalada nocturna que arribava a la 12a edició. L’andorrana va ser la més ràpida, aturant el cronòmetre en 42’12”15, seguida d’Alba Xandri, a tan sols 2”26, mentre que tercera va ser Júlia Garriga, a 2’17” de Dusautoir.

En categoria espoir, Euan Prieto (5’44”44) va pujar al segon calaix del podi, amb Marc Font, que surt d’una lesió, sisè. El vencedor en aquesta categoria va ser també el guanyador absolut masculí: el francès Will Juillaguet, amb 32’13”88.

Els júniors també van fer una gran actuació, amb Sergi Casabella segon (36’17”49), Carles Serra, tercer (36’27”60) i Arnau Soldevila 5è (37’44”76) en una categoria on es va imposar el català Pau Coll (33’49”28)

La cursa esprint d’avui no s’ha disputat per la suspensió del seu organitzador, La Molina Club d’Esports.