La federació presenta l’equip nacional d’esquí de muntanya

Muntanyisme

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) ha presentat avui l’equip nacional d’esquí de muntanya per a la temporada 2017-2018, que té com a objectiu, segons ha definit el president, Jaume Esteve, “competir al més alt nivell mundial, a la recerca de resultats”. Per això han dotat a l’equip d’una nova estructura tècnica, que lidera de nou Marc Pimienta com a seleccionador, amb Xavi Comas, que repeteix, i amb les noves incorporacions de Xavi Capdevila i David Fillet, amb anys en l’alt nivell amb la Federació Andorrana d’Esquí. L’estructura mèdica la integren Bernat Escoda (metge), Alícia Aleix (preparació mental) i Alba Reguant (dietètica), mentre que Carlo Ferrari és el màxim responsable de tota l’estructura d’esquí de muntanya com a director tècnic de la federació.
L’equip sènior l’integren:
– Xavi Areny
– David Albós (ara lesionat, amb problemes a l’esquena)
– Marc Font (ara lesionat. S’espera que reaparegui al febrer)
– Jordi Solé
– Gerber Martín
– David Perez
Tres seran els integrants de l’equip júnior: Sergi Casabella, Arnau Soldevila i Carles Serra, mentre que la Federació inclou a quatre corredors amb un compromís limitat per motius personals o laborals que participaran en unes proves concretes si confirmen que tenen el nivell. Aquests esquiadors són Sophie Dusautoir, Maria Fargues, Euan Prieto i Joan Albós.

Cinc proves en el calendari de la Copa del Món

La Copa del Món 2017-2018 inclou cinc proves, entre elles la Font Blanca, tercera cita del calendari i que arribarà el 27 de gener del 2018 després del debut a la Xina (15 de desembre) i de l’Skimo-Villars a Suïssa (20 gener). Completen el curs la prova de Puy-Saint-Vincent (França, el 8 de febrer) i l’Skialp Race 2018 (Itàlia, 6 abril). Previ a aquesta darrera cita del calendari es disputarà el Campionat d’Europa, programat per al 22 de febrer a Nicolosi (Catània, Itàlia).
Abans d’estrenar-se a la Xina, l’equip nacional té previst prendre part en dues curses, a Vallter, si hi ha prou neu, i la Nocturna del Pas de la Casa.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X