Joan Verdú i Marc Oliveras es colen en el top-30 de la combinada alpina

Comitè Olímpic
Joan Verdú, en el descens de la combinada / ALEXIS BOICHARD / AGENCE ZOOM

Després de la cancel·lació de la prova de descens, Joan Verdú i Marc Oliveras han debutat avui en els Jocs de PyeongChang en la combinada alpina, prova en la qual els dos han aconseguit colar-se en el top-30 i complir amb els objectius de classificació previs. Verdú ha finalitzat en la 27a posició, a 6’’ 02 de l’or olímpic, que s’ha emportat l’austríac Marcel Hirscher, mentre que Oliveras ha estat el 29è, a 8’’12 del campió, que ha estat acompanyat al podi pels francesos, Alexis Pinturault i Victor Muffat-Jeandet.

En la prova de descens, que obria la combinada, Marc Oliveras, que sortia amb el dorsal 51, ha fet una bona baixada, que li ha permès situar-se en la 31a posició, a 2’’43 del millor temps que ha marcat l’alemany Thomas Dressen (1’19’’24). L’andorrà ha fet una cursa de menys a més (44è en el primer punt intermedi, 36è en el segon i 35è en el tercer).

Joan Verdú, amb el dorsal 38, ha tancat la seva baixada en la posició 36 després de cometre alguna errada, a 3’’77 de Dressen. L’andorrà marcava el 32è temps provisional en el primer parcial intermedi i a partir del segon ocupava ja la 36a plaça, que ha mantingut fins al final de la baixada (50è després d’arribar la resta de corredors).

En l’eslàlom s’ha intercanviat els papers i Verdú ha guanyat un bon grapat de posicions, que l’han portat al 27è lloc, mentre que Oliveras, que sortia amb molèsties al canell després d’un cop que es va fer en els entrenaments de descens, s’ha defensat “de la millor manera que he pogut”, comentava, en una pista força complicada.

El director tècnic de la FAE, Carles Visa, feia “una valoració en general positiva de la combinada en termes objectius, assolint el Top-30 final amb els dos corredors”. Ambtot, ambiciós, comentava que “no negaré que ens ha quedat un regust agredolç perquè podíem haver fet un millor resultat”. I recordava en aquest punt la irregularitat de Verdú en el descens i d’Oliveras en l’eslàlom. “Al final estem contents perquè estem en els objectius marcats sense treure el millor de nosaltres”, ha sentenciat Visa, que ha tingut paraules d’elogi cap a Oliveras després de tots els problemes que ha passat (lupus, manca de confiança…) “Crec que l’aposta de portar-lo als Jocs ens ha sortit bé. I no ho dic només pel gran resultat que ha fet el Marc, al qual felicito, sinó que la competitivitat generada entre els dos ens ha permès col·locar avui els dos en el Top-30 d’uns Jocs”.

Joan Verdú comentava sobre la seva actuació que “en el descens la pista era fàcil i he fet alguna errada per agafar una mica de riscos que ha provocat que perdés velocitat i aquí el mínim error el pagues car. He quedat molt lluny. En l’eslàlom he fet una mànega correcta i he pogut remuntar de la 50a posició a la 27a final. Ara he d’aprendre de les errades del descens perquè no tornin a passar dijous”.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X