Buenos Aires 2018

Argentina

Del 6 al 18 d'octubre del 2018

Els Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires 2018 van ser la tercera edició dels Jocs Olímpics de la Joventut, un esdeveniment multiesportiu internacional realitzat cada quatre anys pel Comitè Olímpic Internacional. Aquesta edició dels jocs es va realitzar del 6 al 18 d’octubre de 2018 a la Ciutat de Buenos Aires, capital d’Argentina i en les localitats de Buenos Aires metropolitanes de Hurlingham, Sant Isidre, Vicente López i Vila Martelli. Va ser la primera vegada que es van disputar fora del continent asiàtic. Van competir 4012 atletes pertanyents a 206 països, als quals es van sumar els Equips Internacionals Mixtes, integrats per atletes de diferents països i gèneres que van actuar sota bandera olímpica. La quantitat d’homes i dones atletes va ser la mateixa, per primera vegada en un esdeveniment organitzat pel Comitè Olímpic Internacional.

En els Jocs de 2018, van ser 32 els esports olímpics. Es van mantenir 28 de la passada edició, Nanquín 2014 i els tres esports que es van afegir al programa el 6 d’agost de 2016 van ser: el ball esportiu, el karate i l’escalada esportiva, que representen una barreja d’esports emergents, universals i urbans amb un important atractiu juvenil, més el patinatge de velocitat sobre rodes que es va afegir el 17 de març de 2017. A més, el futsal va reemplaçar al fútbol.

El Comitè Organitzador no va mantenir un recompte oficial de medalles perquè anava contra l’esperit de germanor internacional entre els i les atletas. Aquest medaller va utilitzar com a font el medaller que va publicar Olympic Channel, canal oficial del Comitè Olímpic Internacional.

El medaller va estar encapçalat per Rússia, amb un total de 59 medalles, 29 de les quals d’or, seguit de Xina, segona amb menys metalls (36). Japó va completar el podi de medallistes.

La participació andorrana

El Comitè Olímpic Andorrà va enviar una delegació de 12 persones, amb 8 esportistes en la disciplina de Basquet 3×3: Carla Solana,  Lies Bosma, Júlia Marquez i Sílvia Bardají en quan a l’equip femení; Albert Pons, Nil Peña, Eric Hurtado i Von Marc Lacaste en quan a l’equip masculí. Completaven la delegació el president del COA Juan Martí Mandicó, el cap de missió (Josep Antoni Guerra), a banda de la tècnica Carla Punti, i la psicóloga esportiva Sònia Bigordà. Carla Solana va ser elegida com a banderera a les cerimònies d’inauguració i cloenda. La delegació andorrana no va poder guanyar cap medalla durant la seva participació als Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires 2018.

Equip FemeníEquip MasculíEsport
Carla SolanaNil PeñaBasquet 3×3
Júlia MarquezVon Marc LacasteBasquet 3×3
Lies BosmaEric HurtadoBasquet 3×3
Sílvia BardajíAlbert PonsBasquet 3×3

NOTÍCIES RELACIONADES :

JOJ Buenos Aires 2018
JOJ Buenos Aires 2018
JOJ Buenos Aires 2018
X
X