Noves dates pels Jocs Olímpics de Tòquio 2020

Tòquio 2020
Ja tenim noves dates pels Jocs Olímpics de Tòquio 2020.
Els Jocs Olímpics de Tòquio tindran lloc l’estiu del 2021. El COI i el comitè organitzador van confirmar ahir que la cita nipona se celebrarà l’any que ve del 23 de juliol al 8 d’agost.

Els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 es disputaran finalment l’estiu del 2021, concretament del 23 de juliol al 8 d’agost, gairebé les mateixes dates que hi havia previstes per enguany, però un any després. El Comitè Olímpic Internacional va donar-se quatre setmanes per acabar d’establir la data definitiva de la cita després de l’ajornament forçat per la pandèmia del coronavirus, però ahir va arribar a un acord amb el comitè organitzador dels Jocs i es va anunciar el nou calendari.
Tot i que en alguns moments s’havia arribat a especular amb la possibilitat que la cita olímpica fos durant la primavera, el president del comitè organitzador de Tòquio 2020, Yoshiro Mori, va assegurar en roda de premsa que “volíem donar prou temps als preparatius dels atletes i de les altres parts implicades, i volíem que tinguessin lloc durant el període de vacances”. A més, va destacar que “a causa de la situació del coronavirus també crèiem que era millor que els Jocs fossin a l’estiu per donar més temps perquè es normalitzi la situació”. Ahir també es va confirmar la nova data dels Jocs Paralímpics, que es disputaran entre el 24 d’agost i el 5 de setembre.
A més, el president del COI, Thomas Bach, va confirmar que tots aquells esportistes que havien aconseguit plaça per a la cita olímpica d’aquest estiu (com Mònica Doria en el cas d’Andorra) la mantindran per al 2021 perquè “aquests seguiran sent els Jocs de la 32a Olimpíada”.

https://www.olympicchannel.com/es/stories/news/detail/new-tokyo-2020-olympics-2021-dates-revealed/


	

ET POT INTERESSAR…

X
X