Andorra organitza el Fast Track International 3×3 U18

Basquetbol

La Federació Andorrana de Basquetbol i el Comú d’Escaldes-Engordany han presentat avui el FIBA Fast Track International Training Camp, que tindrà com a escenari el Prat Gran de la parròquia escaldenca el cap de setmana. Es tracta d’un programa d’entrenament ideat per a preparar els Jocs de la Joventut de Buenos Aires 2018 i en el qual participen a banda d’Andorra, la República Txeca, Hongria i Holanda en categoria Sub18. “Aquest programa permet que les nostres seleccions Sub18 entrenin amb equips d’altres països i això sempre és interessant perquè treballes fora del teu àmbit nacional”, explicava el president de la FAB, Manel Fernàndez. A més, el dirigent ha indicat que el fet d’organitzar a Andorra aquest Fast Track International “mostra que gaudim de la confiança de la FIBA”. El juny passat els equips masculí i femení Sub-18 de la FAB ja van participar en un campus similar a Hongria.
Durant la compareixença davant els mitjans, Fernàndez ha avançat la intenció de demanar a la FIBA l’organització fins al 2021 del Qualifier que s’ha desenvolupat amb èxit a la Plaça Coprínceps en dues edicions i que té garantida la celebració de la de l’any vinent. “La nostra intenció és mirar de renovar més enllà del 2018 el nostre projecte de 3×3 Qualifier a Escaldes”, ha ratificat Fernàndez. 

Ígor Esteve, nou àrbitre internacional de 3×3

Finalment, dintre de la bona sintonia amb el 3×3, la federació ha fet públic que l’àrbitre internacional andorrà Igor Esteve ha assolit la categoria FIBA 3×3 Licensed Referee després de superar el clínic organitzat per la federació internacional a Berlín el passat mes de setembre. Esteve es converteix en el segon àrbitre amb llicència 3×3 internacional per Andorra. El primer en assolir aquest nivell va ser Aitor Alba l’any 2015.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X