Les seleccions femenines de bàsquet 3X3, entre les 4 millors dels rànquings FIBA

Les seleccions absolutes de bàsquet 3x3 / FAB
Basquetbol

El bon treball de la Federació Andorrana de Bàsquet en la modalitat 3×3 es veu reflectit en les classificacions que confecciona la FIBA i en les quals Andorra ocupa posicions de privilegi. Les seleccions femenines són les millors posicionades en els rànquings, especialment l’equip Sub-18, que lidera la taula per davant de Veneçuela i Hongria. Les jugadores sèniors ocupen la quarta posició, mentre que el combinat Sub-23 és tercer de la llista FIBA. Segons informa la FAB, les noies ho tenen tot a favor per a classificar-se pels Jocs Olímpics de la Joventut que es faran a Buenos Aires a la tardor (Sub-18), pels Jocs del Mediterrani de Tarragona del pròxim mes de juny (Sub-23) i ja estan a l’espera de conèixer els rivals pel Campionat del Món que es disputarà a Manila també el mes de juny (sèniors).

En categoria masculina, la selecció Sub-18 ocupa la quinzena posició i a principis d’abril sabrà si obté el bitllet per a Buenos Aires, mentre que l’equip Sub-23 és desè del rànquing i podria tenir plaça per als Jocs del Mediterrani. Els sèniors, per la seva banda, estan situats en la 14a plaça de la classificació FIBA i tenen de marge fins al novembre vinent per a assegurar la classificació pel pròxim Campionat del Món.

En la classificació global FIBA que té en compte totes les categories, la FAB es troba en la 14a posició, just per davant dels Estats Units i deixant enrere potències basquetbolístiques com Espanya, Xina o Turquia.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X