La Federació vol allargar l’organització del Qualifier europeu de 3X3 fins el 2021

Basquetbol

La Federació Andorrana de Basquetbol ha explicat en roda de premsa els projectes per a l’any 2018 en matèria de 3×3. El president de la FAB, Manel Fernàndez, ha anunciat la renovació del patrocini amb Vall Banc per un any i ha informat que el Qualifier europeu de 3×3 s’organitzarà de nou a la Plaça Coprínceps d’Escaldes-Engordany, gràcies al suport del Comú d’Escaldes-Engordany i a Andorra Turisme, els dies 23 i 24 de juny. A més, Fernàndez ha avançat la idea de demanar a la FIBA que el torneig classificatori per a l’Europeu tingui lloc al Principat tres anys més (2019, 2020 i 2021) i així preparar la presència d’aquesta disciplina als Jocs dels Petits Estats d’Andorra 2021.
Esportivament, el president de la FAB ha confirmat que la selecció d’Andorra femenina s’ha classificat i participarà en el Mundial absolut de Filipines i ha comentat que hi ha dues cites més en les quals podria estar representada Andorra l’any vinent: els Jocs del Mediterrani de Tarragona i amb l’equip U18 als Jocs Olímpics de la Joventut de Buenos Aires, l’octubre vinent (l’1 d’abril és la data de tall per classificar-se).
Fernàndez, que ha demanat més suport per al 3×3, ha indicat que la FIBA ha canviat la filosofia del Fast Track -recentment es va fer un a Andorra- i ara es vol potenciar aquesta activitat a escala nacional, amb la qual cosa la FAB organitzarà un cada trimestre. Finalment Fernàndez ha avançat la idea que algun equip nacional pugui participar en tornejos Challenger de 3×3.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X