II Jocs Esportius de la Gent Gran 2019

Gent Gran

L’Arquebisbe d’Urgell i Coprincep Episcopal d’Andorra, Joan-Enric Vives, va obrir oficialment els II Jocs Esportius de la Gent Gran del Principat d’Andorra el diumenge 16 de juny de 2019, en una cerimònia que es va dur a terme a l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella.

Més de 300 participants del país van prendre part en un esdeveniment que se celebra cada tres anys. En els jocs, que apleguen les persones de més de 60 anys dels centres de día i casals parroquials de les set parròquies d’Andorra, van participar 300 atletes i 70 voluntaris, en 13 modalitats esportives, des de tennis taula a golf, i jocs d’agilitat mental com el dòmino, botifarra i escacs entre d’altres. Es van celebrar entre el diumenge 16 i dilluns 17 de juny.

A la seva arribada a l’Estadi Comunal, l’arquebisbe fou rebut per la Cònsol Major d’Andorra la Vella, Hble. Sra. Conxita Marsol, la parròquia anfitriona, el Cap de Govern, M.I. Sr. Xavier Espot i la Síndica General M. I. Sra. Roser Suñé. Després va poder saludar les autoritats convidades i presents, la Cònsol Major d’Escaldes-Engordany, la Ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Consellers de comú d’Afers socials de les diverses parròquies i el President del Comitè Olímpic Andorrà, Sr. Jaume Martí, a més dels quatre campions olímpics que té el Principat.

La cerimònia, que va comptar amb una actuació de Líquid Dansa amb participació de ballarins de diferents generacions i que va deixar el públic embadalit amb una pirueta de rock acrobàtic inclosa, va culminar amb la hissada de la bandera dels Jocs esportius i l’andorrana. La bandera dels Jocs esportius de la gent gran va entrar a l’Estadi Comunal de mà de quatre olímpics històrics, com són els esquiadors Lluís Viu i Claudine Rossell, el tirador Joan Tomàs, i la nedadora Carolina Cerqueda. L’himne andorrà, interpretat per cantaires majors de 60 anys de les diferents corals del país, va tancar l’acte inaugural mentre desfilava la bandera andorrana per l’Estadi. La flama dels Jocs també hi va tenir presència, transportada per representants de les set parròquies.

Van fer sengles parlaments la Cònsol Major i el President de Comitè Olímpic i el Copríncep va obrir oficialment els jocs. Després, i ja començades les proves, van poder saludar personalment els atletes participants.


	

ET POT INTERESSAR…

Gent Gran
Gent Gran
X
X