Trobada entre el Govern d’Andorra, l’Ambaixada espanyola a Andorra i la Generalitat de Catalunya

Comitè Olímpic

Representants del Govern d’Andorra, de l’Ambaixada espanyola a Andorra i de la Generalitat de Catalunya han celebrat avui a Andorra diverses reunions per conèixer de primera mà els preparatius de les AUDI FIS World Cup Finals, les finals de la Copa del Món d’Esquí Alpí que acollirà el principat entre els propers 11 i 17 de març.

En primer lloc, Olga Gelabert, ministra de Cultura, Joventut i Esports; Maria Ubach, ministra d’Afers Exteriors, i Jordi Beal, secretari d’Estat d’Esports, per part andorrana; i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros; el Cònsul General d’Espanya a Andorra, Antonio Prats, i el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, acompanyat del responsable d’acció territorial de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, Santi Siquier, de l’altra, han mantingut una jornada de treball a l’estació d’esquí de Soldeu.

Al llarg de la sessió, el director general del comitè organitzador de les World Cup Finals, Conrad Blanc, ha explicat tot el dispositiu organitzatiu així com les inversions en infraestructures que s’han dut a terme, amb la plataforma de Soldeu com a principal llegat de l’esdeveniment.

A més, el Govern d’Andorra ha mostrat la seva predisposició a participar del projecte Pirineus-Barcelona per organitzar uns Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern amb la voluntat de sumar i de donar una dimensió pirinenca transfronterera a un esdeveniment que pot situar el conjunt dels Pirineus al món. Un oferiment que ha estat ben rebut tant per part de l’Ambaixada d’Espanya a Andorra com per part de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, líder del projecte.

Totes les parts s’han emplaçat a continuar dialogant per tal que l’esport faciliti les relacions transfrontereres d’aquests territoris i la col·laboració intergovernamental en favor dels esportistes d’ambdues parts del territori.

A la tarda, la delegació de la Generalitat i de l’Ambaixada Espanyola també han mantingut una trobada a Andorra la Vella amb el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí, i el seu vicepresident primer, Jordi Cerqueda, juntament amb el secretari d’Estat d’Esports d’Andorra, Jordi Beal, per abordar diversos assumptes de col·laboració esportiva entre totes les parts. El president del COA ha coincidit en valorar positivament la possible participació d’Andorra en el projecte Pirineus-Barcelona, d’acord amb el Comitè Olímpic Espanyol.


	

ET POT INTERESSAR…

X
X