Beijing 2022

Xina

Del 04 de febrer al 20 de febrer de 2022

Els Jocs Olímpics de Pequín 2022, oficialment coneguts com a XXIV Jocs Olímpics d’Hivern, van ser un esdeveniment multiesportiu internacional que es va dur a terme entre el 4 i el 20 de febrer de 2022 a les ciutats de Pequín ia Zhangjiakou (localitzada a la província veïna d’Hebei).

Aquests van ser els tercers Jocs Olímpics consecutius celebrats a Àsia, després de Pieonchang 2018 i Tòquio 2020. Després de celebrar els Jocs Olímpics de 2008, Pequín es va convertir a la primera ciutat a celebrar uns Jocs d’estiu i d’hivern. A més, és la ciutat més gran a celebrar els JJ. OO. hivern.

Van ser els primers Jocs Olímpics d’Hivern celebrats a la Xina i els segons Jocs Olímpics, després de Pequín 2008, duts a terme a aquest país. El pressupost estimat per als Jocs és de 3900 milions de dòlars, menys d’un dècim dels 43.000 milions gastats a Pequín 2008.

Un total de 15 esports hivernals van fer part del programa olímpic de Pequín 2022.

Les seus dels Jocs d’Hivern del 2022 s’han dividit en tres zones o grups: Pequín, Yanqing i Zhangjiakou.

Noruega va acabar al capdavant del medaller per als segons Jocs Olímpics d’hivern consecutius, guanyant un total de 37 medalles, de les quals 16 eren d’or, establint un nou rècord de la majoria de medalles d’or guanyades en un sol Jocs Olímpics d’hivern. Alemanya va acabar segon amb 12 ors i 27 medalles en total, la nació amfitriona, la Xina, va acabar tercera amb nou medalles d’or, marcant la seva actuació més exitosa en la història dels Jocs Olímpics d’hivern. L’equip que representa el ROC va acabar amb el segon més medalles guanyades als Jocs, amb 32, i va quedar novè al medaller, ja que només es van guanyar sis medalles d’or. Els Jocs també es van destacar per la decepcionadora actuació de la potència tradicional d’hivern del Canadà, tot i guanyar 26 medalles, només quatre d’elles van ser d’or, la qual cosa va acabar fora dels deu primers en el medaller per primera vegada en 34 anys.

La participació andorrana

El Comitè Olímpic Andorrà va enviar una delegació de 19 persones, amb cinc esportistes: Joan Verdú i Candelaria Moreno (esquí alpí), Maeva Estevez (surf de neu) i Irineu Esteve i Carola Vila (esquí de fons). Completaven la delegació el President del COA (Jaume Martí), Secretari General (Josep Antoni Guerra), el Cap de Missió (Jordi Orteu), a banda dels tècnics Roger Vidosa, Dejan Poljansek, Frédéric Beauviel, Ricard Ortega, Pol Ferrer, Pablo Vallina, Joan Erola, Guillem Cairat, Fausto Zoller, Carlo Zoller i Carles de Visa. Maeva Estevez va ser elegida com a banderera a la cerimònia d’inauguració.

https://olympics.com/beijing-2022/olympic-games/es/resultados/todos-los-deportes/calendario-del-con-andorra.htm

AtletaDisciplinaResultat
Carola VilaEsquiatló 7,5 km + 7,5 km47è
Carola Vila10 km estil clàssic47è
Carola Vila30 km en estil lliure sortida massiva48è
Ireneu EsteveEsquiatló 15 km + 15 km20è
Ireneu Esteve15 km estil clàssic24è
Ireneu Esteve50 km en estil lliure sortida massiva25è
Candelaria MorenoSuper G30è
Candelaria MorenoDescensDNF
Candelaria MorenoCombinada Alpí12è
Joan VerdúSuper G22è
Joan VerdúEslàlom Gegant
Maeva EstevezSnowboard CrossDNF

NOTÍCIES RELACIONADES :

Actes Coa
Beijing 2022
X
X